Loading...

Vanilka a přípravky z ní

Vanilka je jedním z nejvíce ceněných koření na celém světě, má jedinečnou chuť i vůni a její pěstování je velmi náročné. Nabízíme vanilkové produkty s přídavkem vanilky ze speciálně vybraných plodin z celého světa. Perfektní pro dezerty a sladké pečivo. Vyrobte si křehké vanilkové rohlíčky nebo dukátové buchtičky s vanilkovým krémem, které budou mít intenzivní chuť vanilky. Historie vanilky začíná v Mexiku ve 14. století – místní lidé milovali přidávání vanilky do kakaových nápojů, vody a medu, což vedlo k intenzivní chuti a vůni. Nápoj s vanilkou, zvaný chocolatl, přivezl do Evropy conquistador H. Cortes. Vanilkové lusky si velmi rychle získaly oblibu u španělské šlechty. Brzy poté se vanilka objevila i u anglického dvora - Alžběta a doporučil ji lékárník! Právě na anglickém dvoře se vanilka objevila i v kosmetice. Zajímavé je, že ruční opylování květů vanilky bylo objeveno až v 19. století (Edmund Albius). Byl to průlomový okamžik, díky kterému mohla produkce tohoto aromatického koření nabrat na obrátkách a pěstování rostliny se mohlo přenést mimo rodné Mexiko. Tím odstartoval obrovský rozvoj vanilkového průmyslu po celém světě, včetně Madagaskaru, v Austrálii nebo na tichomořských ostrovech. Vanilka je velmi náročná rostlina, její pěstování vyžaduje hodně vytrvalosti - první úspěchy jsou vidět nejdříve po 3 letech. Koření se pěstuje v tropickém podnebí, protože potřebuje vysoké teploty a zároveň vlhkost. Vanilkové liány propletou další rostliny na podporu. Další fází je sušení na slunci a ve stínu – první trvá 6 týdnů (2/3 hodiny denně). Na vytvoření 1 kg vanilky, kterou při pečení tak milujeme, je potřeba celých 6 kg vanilkových lusků. Rostliny se opylují ručně – to dělají ženy zvané dohazovačky. Musí být velmi opatrné, protože květ vanilky se vyvíjí pouze jeden den za 2/3 roky. Plod – zelený lusk, připomínající fazole, se tvoří 9 měsíců po opylení. Pak je třeba vanilku zahřát - trvá to asi 3 minuty, poté se dva dny paří ve vlněných přikrývkách.Právě při tomto procesu se také vysráží přírodní, aromatický vanilin, známý jako „vanilkový mráz“. Poslední fází je stárnutí vanilky, které trvá až 2 měsíce. Tehdy v koření plně dozraje chuť a vůně.

Filtrovat
Vybranému filtru neodpovídá žádný produkt z celého sortimentu!

Zrušit filtry

Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.

Během těchto osmi let jsme neustále pracovali na zdokonalování našich produktů a služeb, abychom vám mohli poskytnout ty nejlepší možné zážitky. Naše dlouhodobá přítomnost na trhu je pro nás zárukou stability a schopnosti přizpůsobit se měnícím se potřebám zákazníků.

Na vlastním skladě máme více jak 8.500 položek. To znamená, že zboží označené skladem je opravdu skladem v našem skladě v Praze 8. Toto zboží expedujeme nejpozději druhý den.

Jsme hrdí na to, že jsme již zpracovali více než 340 000 objednávek. Tato impozantní číslo nám dodává důvěru a potvrzuje naši oddanost poskytovat vám nejlepší možný servis. Vaše důvěra je pro nás klíčová, a proto se neustále snažíme zdokonalovat naše služby a splňovat vaše očekávání.

Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit. Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí.

Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou.

Nabízíme Vám věrnostní program, se kterým můžete získat slevy na každý nákup.

Prodlužujeme pro Vás záruku na vrácení nepoužitého zboží bez udání důvodu na 1 měsíc.