Loading...

Cena


Doprava zdarma, ověřeno zákazníky, garance vrácení peněz, 99% zboží skladem

Marcipán pro váš svělý dort

Marcipánová hmota je ideální na zdobení dortů. Má vynikající oříškovou chuť, protože se skládá převážně z mandlí a cukru. Čím větší podíl mandlí, tím je marcipán kvalitnější. S marcipánovou hmotou snadno sami doma vyrobíte oblíbené marcipánové figurky. Marcipán se dá barvit pomocí gelové barvy, můžete tak vyrábět rozmanité dekorace na dort. Marcipán můžete použít jako dekoraci, místo náplně, i na potahování dortu. Marcipánovou hmotou můžete ozdobit vánoční cukroví, koláčky, dorty – prostě cokoliv. Práce s marcipánem je podobná práci s potahovací a modelovací hmotou: můžete ho hníst, válet, tvarovat, i z něj vykrajovat různé tvary. Marcipán má většinou barvu slonové kosti, je tedy ideální na zdobení svatebních dortů, kterým dodá elegantní vintage styl. S marcipán přidáte Vašim dortům na kráse i chuti.


Cena




Pravý marcipán je jednou z nejlahodnější cukrových hmot. Je složený z rozemletých mandlí a cukru. Čím větší podíl mandlí, tím vyšší je jakost marcipánu. Různé jakosti kromě podílu mandlové složky určují i jak se dá marcipán zpracovat.

 

Jsou tři typy marcipánu – 1:3, 1:1, 2:1 (poměr mandle:cukr). Ten nejmandlovější marcipán, tedy 2:1, se hodí hlavně na výrobu náplní a na modelování. Je pevnější a má velmi výraznou mandlovou chuť. Tento marcipán využijete při plnění pralinek, které pak budou naprosto luxusní. Marcipán 1:3 se hodí na modelaci i potahování, 1:1 je pak na potahování nejvhodnější.

 

Potahování dortu marcipánem je o něco náročnější než potahování fondánem, marcipán totiž není tak pružný. Marcipán před rozválením jemně prohněťte, aby se s ním dobře pracovalo. Pracovní plochu zasypejte moučkovým cukrem a začněte válet od středu ven.

 

Zde nastává ta těžší část. Marcipán má tendenci se přichytávat, tudíž ho musíte podsypávat častěji. Vyválený marcipán (cca 3mm tlustý) opatrně přeneste na dort pomocí válečku. Před potahováním pomažte vršek i obvod dortu máslovým krémem a nechte ztuhnout v lednici, aby byl potažený dort co nejvíc hladký. Dort potažený marcipánem má barvu slonové kosti a krásný retro punc.

 

Nejoblíbenějším výrobkem z lahodné mandlové hmoty jsou marcipánové figurky. Pro ně zvolte kvalitní marcipán 1:3 či 1:1. Veselé figurky si můžete snadno připravit sami doma. Stačí použít gelové barvy pro získání různých barevných odstínů. Kapku barvy jednoduše zapracujte do marcipánu, dokud nebude rovnoměrně obarvený.

 

Nejjednodušší způsob výroby marcipánových figurek je pomocí silikonové formičky na marcipán. Mandlovou hmotu do formy jednoduše natlačíte a vyloupnete perfektně tvarovanou figurku včetně těch nejdrobnějších detailů.




NEWSLETTER
VÁŠ NÁZOR

Nenechte si ujít novinky a speciální nabídky.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a o všem se dozvíte jako první.


Váš názor nás zajímá!


Zboží
dle barev