Upozornění: Vzhledem k velkému počtu požadavků z Vaší IP adresy je odpověď serveru zpomalena. Adresa může být blokována, pokud se zatížení serveru nesníží.
Využijte vanilkový lusk bezezbytku! Krátký návod jak na to.
Pokud máte dlouhý vanilkový lusk, stačí ho nůžkami přestřihnout napůl a použít jen jednu polovinu. Druhou polovinu zabalte do potravinářské fólie a uschováte nejlépe ve spíži. Lusky nepatří do lednice!
Skvělou volbou je lusk vanilky bourbon, který je delší než 17 cm a má vlhkost nad 30 %.
V tomto případě je pomoc velmi jednoduchá. Špičku lusku ustřihněte a ustřiženým koncem postavte lusk do panáka s vodkou nebo jiným silným alkoholem. V panáku nechte lusk stát alespoň 1 noc a 1 den. Vanilkový lusk alkohol do sebe natáhne a díky tomu znovu změkne.
Pokud si připravujete vanilkový cukr a lusk po určité době přestane vonět, můžete ho použít do mléka či rumu. Použitý vanilkový lusk můžete rozemlít na vanilkový cukr.
Příprava je velmi snadná, stačí nastříhat lusky vanilky bourbon A nebo B na malé kousíčky.
Zalijete je malým panákem vodky a dáte do uzavřené nádoby.
Směs musí zrát alespoň 3 týdny ve spíži
Jednou za čas směs protřepejte
Do pokrmů dávkujte po lžičkách