Loading...

Agar, želatina a pektin

Existuje mnoho způsobů, jak zahustit a nechat ztuhnout džemy, marmelády, aspiky a další oblíbené lahůdky. Nejběžnějším gelovacím činidlem na světě je želatina, v Evropské unii je označená symbolem E441. Získává se částečnou hydrolýzou kolagenu obsaženého v kůži, chrupavkách a zvířecích kostech. Používá se nejen pro výrobu želé, ale také pro zahušťování jogurtů, džemů atd. Kromě potravinářského průmyslu se používá také pro výrobu tablet, vitaminových přípravků a kosmetiky. Dalším zástupcem je Agar-Agar (E406), což je gelovací látka rostlinného původu, získaná z červených řas Sphaerococcus euchema nebo z rodu Gelidium. Nemá chuť ani vůni. Může mít bílou až žlutou až žluto-oranžovou barvu. Po zpracování agar zbělá. Rozpouští se při 85 ° C a gely pod 40 ° C. Agar se používá ve stejných poměrech jako želatina. Můžete si ji koupit ve formě prášku, granulí, stuh nebo vloček. Agarové želé se nerozpouštějí při vysokých teplotách, takže jsou odolnější než želatina. Agar neobsahuje kalorie, přispívá k regulaci funkce jater, včetně odstraňování toxinů, urychluje trávení, ale při nadměrném používání může mít projímavý účinek. Agar je zdrojem vápníku a snadno stravitelného železa. Do ovoce můžete přidat pektin (E 440). Tato látka rostlinného původu je nejlepším gelovacím činidlem pro výrobu ovocných džemů a želé. Jako přírodní složka ovoce si přidané pektiny plně zachovávají organoleptické vlastnosti použité suroviny. Ve své komerční formě vypadá jako světle žlutý nebo světle šedý prášek bez zápachu. Pro přípravu želé použijte 4 g pektinu na 100 ml tekutiny. K přípravě džemu nebo marmelády se obvykle přidá 15 g na 1 kg ovoce. Z naší nabídky si můžete vybrat produkty, které se kterými se vám pracuje nejlépe.

Nejprodávanější

1.
Želírovací přípravek je vyroben z mořských řas

50 Kč
2.
Připravit chutnou marmeládu nebo želé s touto žela

35 Kč
3.
Želatina je pomocníkem pro výrobu aspiků, ovocných

31 Kč
Filtrovat

Agar želírující látka 20 g

Agar je přírodní želatinový přípravek získávaný z mořských řas.
41 Kč
Skladem > 5  ks

Červená želatina 3x12g

Připravit polevu na glazované koláče je s tímto přípravkem velice jednoduché.
13 Kč
Skladem 5  ks

Směs na želatinu Agar - Agar 40g

Směs pro přípravu želatiny
184 Kč
Skladem 1  ks

Citrusový pektin 70g

Citrusový pektin je pomocníkem při výrobě džemů.
88 Kč
Skladem > 5  ks

Želatina 2x25g

Připravit chutnou marmeládu nebo želé s touto želatinou zvládnete snadno.
35 Kč
Skladem 2  ks

Želatina v prášku 30g

Želatina v prášku pro přípravu ovocného želé, moučníků. 30 g v balení.
74 Kč
Skladem > 5  ks

Želatina 2x25g

Připravit chutnou marmeládu nebo želé s touto želatinou zvládnete snadno.
35 Kč
Skladem > 5  ks

Blatt Gelatine

Želatina je pomocníkem pro výrobu aspiků, ovocných řezů a dortů, ale i pro další oblíbené pokrmy. Obs
31 Kč
Skladem > 5  ks

Želatina 3x20g

Připravit chutnou marmeládu nebo želé s touto želatinou zvládnete snadno.
35 Kč
Skladem > 5  ks

Blatt Gelatine

Červená želatina je pomocníkem pro výrobu aspiků, ovocných řezů a dortů, ale i pro další oblíbené pok
33 Kč
Skladem > 5  ks

Agar-agar 700 E406 (50 g) 653 dortis

Želírovací přípravek je vyroben z mořských řas.
50 Kč
Skladem 5  ks

Dr. Oetker Cukrárenské želé červené (10 g) DO0086 dortis

Pomůcka profesionálních cukrářů i pro Vás! Takové želé, které znáte u zákusků z cukrárny, si nyní
26 Kč
Skladem 1  ks

Dr. Oetker Dort-želé červené (10 g) DO0012 dortis

Dort-želé červené stačí jen smíchat s vodou, 1 minutu povařit a polít ovoce na dortu.
21 Kč
Na objednávku 4-8 dní

Plátková želatina 20 g 9520 dortis

Použití: Potřebný počet plátků namočíme do vlažné vody na 5 minut, poté vodu slijeme a želatinu dů
41 Kč
Na objednávku 4-8 dní

Želatina typ A bloom 260 (500 g) 1622 dortis

Želatina jedlá - vhodná na výrobu želatinových květin   Vysoce kvalitní želatina vhodná
207 Kč
Na objednávku 4-8 dní

Dr. Oetker Želatina na ztužení krémů (20 g) DO0013 dortis

Želatina na ztužení krémů  Dr.
41 Kč
Na objednávku 4-8 dní

Agar-agar 700 E406 (1 kg) 0656 dortis

Želírovací přípravek je vyroben z mořských řas.
892 Kč
Na objednávku 4-8 dní

Dr. Oetker Želatinový ztužovač (50 g) DO0015 dortis

Želatinový ztužovač můžete používat místo klasické želatiny.
30 Kč
Na objednávku 4-8 dní

Dr. Oetker Cukrárenské želé žluté (10 g) DO0087 dortis

Pomůcka profesionálních cukrářů i pro Vás! Takové želé, které znáte u zákusků z cukrárny, si nyní
26 Kč
Na objednávku 4-8 dní

Dr. Oetker VEGA Gel neželatinový ztužovač rostlinného původu (6 g) DO0088 dortis

První neželatinový ztužovač rostlinného původu, který je 100% alternativou k živočišné želatině
37 Kč
Na objednávku 4-8 dní

Dr. Oetker Dort-želé čiré (10 g) DO0011 dortis

Dort-želé čiré je rychlým pomocníkem v kuchyni.
21 Kč
Na objednávku 4-8 dní

Dr. Oetker Dort-želé žluté (10 g) DO0085 dortis

Dort-želé žluté stačí jen smíchat s vodou, 1 minutu povařit a polít ovoce na dortu.
21 Kč
Na objednávku 4-8 dní

Želatina plátková 10g

Želatina plátková na polévání dortů a dezertů.
39 Kč
Není skladem

Agar 3x10g

Agar je přírodní želatinovací činidlo, které mohou bez obav používat také vegetariáni a vegani.
35 Kč
Není skladem

Tortenguss klar 3x12g

Připravit polevu na glazované koláče je s tímto přípravkem velice jednoduché.
9 Kč
Není skladem

Dr. Oetker Želatina v plátcích (10 g/6 ks)

Želatina v plátcích je v kuchyni všestranným pomocníkem.
38 Kč
Není skladem

Na vlastním skladě máme více jak 7 000 položek. To znamená, že zboží označené skladem je opravdu skladem v našem skladě v Praze 8. Toto zboží expedujeme nejpozději druhý den.

Dopravu pro standartní zásilky máme zdarma od 1.000,- Kč. Navíc osobní odběr v kamenné prodejně je ZDARMA pro všechny objednávky.

Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit. Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí.

Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou.

Nabízíme Vám věrnostní program, se kterým můžete získat slevy na každý nákup.

Prodlužujeme pro Vás záruku na vrácení nepoužitého zboží bez udání důvodu na 1 měsíc.