Loading...

Blog

25.6.2024

Božské žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky patří mezi retro hity české cukrařiny. Historie tohoto nadýchaného dezertu z odpalovaného těsta s jemným žloutkovým krémem sahá až do 16. století na dvůr francouzské královny Kateřiny Medicejské. Na následujících řádcích se dozvíte, odkud věnečky pocházejí, jak si je doma připravit a jaké cukrářské pomůcky vám usnadní cestu k dokonalému žloutkovému krému do věnečků.
Více...
20.5.2024

Domácí sušenky jsou v kurzu

Proč se spokojit se sušenkami z obchodu, když si můžete smlsnout na čerstvých sušenkách přímo z vaší trouby? Domácí sušenky mají tu výhodu, že si sami pohlídáte kvalitu použitých surovin a můžete si upéct i zdravější variantu.
Více...
16.5.2024

Recept na makronky

Makronky jsou jemné, světlé sušenky vyrobené z bílků, mandlí a moučkového cukru. Mají tenkou, křupavou skořápku a jemný střed. Dvě z nich jsou slepené libovolnou, ale spíše stabilní výplní. Makronky není těžké připravit pro ty, kteří toto umění již zvládli. Vyrábí se poměrně rychle a v podstatě vždy stejné.
Více...
7.5.2024

Muffiny recept

Přinášíme vám základní recept na muffiny, který můžete obohatit libovolnými přísadami - ořechy, lesním ovocem nebo kokosovými vločkami.
Více...