Šlehačková láhev je praktickým řešením pro zdobení dezertů. I turbosladký dezert bude o něco zdravější, když na ozdobení použijete dobrý krém - vyšlehaný buď tyčí nebo mixérem, případně můžete zvolit nejrychlejší a nejjednodušší řešení v podobě šlehačkové láhve. Jedná se o kuchyňský doplněk, který vypadá jako láhev s pákou a dvěma konci vyčnívajícími z jejího uzávěru. Jeden je ozdobný hrot, druhý je držák na plynovou kartuši, která proudí do láhve na šlehačku a tvoří pod tlakem směs. Základem je vychlazená smetana 30% nebo 36% smetana (ne však zakysaná) v množství odpovídajícím kapacitě láhve na šlehačku.
V závislosti na tom, zda chcete připravit klasickou šlehačku nebo si dezert okořenit dalšími vůněmi a příchutěmi, budete možná potřebovat:
cukr, nejlépe moučkový nebo jemnozrnný cukr do pečiva, jehož krystaly jsou menší než standardní cukr. Cukr můžete nahradit tekutým medem, agávovým sirupem, javorovým sirupem, xylitolem nebo jiným sladidlem;
ovocný sirup nebo džus, pokud chcete své šlehačce dodat ovocnou chuť a barvu. Vyberte šťávu bez dužiny. Doslazení smetany se pak můžete vzdát;
kávu nebo kakao. Pro hořké kakao přidejte do krému lžičku cukru. Pro instantní kávu smíchejte lžičku kávy se lžící horké vody a před přidáním do smetany nechte vychladnout. To samé udělejte s horkým espressem. Můžete také použít kávu bez kofeinu nebo obilnou;
aroma nebo extrakt, mohou být takové jako pro koláče. Stačí pár kapek. Šlehačkové sifony, jak nerezové, tak hliníkové, mají různé objemy, nejčastěji od 0,25 l do 1 l. Větší model se cenově vyplatí, ale zvažte, zda spotřebujete větší množství šlehačky najednou. Zatímco šlehačku připravenou v misce metličkou nebo mixérem spotřebujete během pár hodin, smetanový sifon můžete uchovat v lednici alespoň pár dní.
Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.