Loading...

Cena

Výrobce



Doprava zdarma, ověřeno zákazníky, garance vrácení peněz, 99% zboží skladem

Krimpovací kleště na marcipán

Kleštičky na marcipán neboli krimpovací kleště jsou malé plechové pinzety, které slouží k vytlačování vzoru na marcipánu a potahovací či modelovací hmotě, i k dozdobování jedlých figurek. Aby byly dekorace pravidelné, můžete si nastavit rozměr dekorace pomocí gumičky, a kleštičky pak jen zatlačíte do hmoty. Pro vytvoření plastičtějších dekorací uchopte do kleštiček kousek hmoty a jemně seštípněte. Vzorek z kleštiček se přenese na dort. Kleštičky se používají na vytváření dekorací kolem obvodu korpusu, kdy seštípáváte postupně hmotu, kterou je dort potažený. Kleštičky jsou zakončené různými typy vzorků, které můžete kombinovat a vytvářet tak různé druhy krásných dekorací. Práce s kleštičkami je velmi snadná a zvládne ji i cukrář začátečník.


Cena

Výrobce





Kleštičky na marcipán se používají k vytvoření vzoru na marcipánových i fondánových a dalších cukrářských hmotách. Jsou to nástroje typu pinzety z různě zakřivenými konci, pro vytvoření velkého monžství vzorů.
Kleštím na marcipán se také říká krimpovací kleště a proces zdobení pomocí těchto kleští se nazývá krimpování. Je to jednoduchá technika, při které seštípáváte marcipán pomocí kleští a získáte tak různé druhy zdobení dortů. Kleště můžete použit vodorovně nebo svisle. S nimi jsou možnosti zdobení neomezené.
Kleště jsou vyrobené z kvalitního plastového materiálů s pogumovanými držátky pro snadnou manipulaci. Na koncích můžou být buďto hladké nebo různě tvarované – zoubkované, vlnkované, na hvězdičky i srdíčka... K dostání jsou po sadách, takže můžete různé motivy i kombinovat.
Technika krimpování se hodí na dekorovaní krajů dortu. Seštípávejte postupně celý obvod kleštičkami tak, aby byly vzorky těsně vedle sebe. Seštípaná hmota bude z dortu vyčnívat. Abyste měli jeden vzorek jako druhý, můžete si vzít na pomoc gumičku nebo speciální O kroužek, kterým ovinete kleště, a ty se pak nebudou rozjíždět. Sami si můžete určit, jak velký vzorek budete vytvářet.
Kleště se nejčastěji používají na zdobení potaženého dortu. Horní okraj snadno ozdobíte pouhým seštípáváním hmoty. Pro jednoduší zdobení dolního okraje a zakrytí nedokonalostí vyválejte tenký proužek cukrářské hmoty a oviňte ho kolem obvodu. Stejným vzorem seštípávejte i dolní rantl. A máte hotovou krásnou a snadnou dekoraci na dort.




NEWSLETTER
VÁŠ NÁZOR

Nenechte si ujít novinky a speciální nabídky.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a o všem se dozvíte jako první.


Váš názor nás zajímá!


Zboží
dle barev