Loading...

Nejlepší mrkvový dort

Suroviny

Těsto na mrkvový dort:

450 g nastrouhaná mrkev
120 g vlašské ořechy
4 ks vejce
220 ml oleje
280 g celozrnná mouka
300 g třtinový cukr
1 špetka soli
1 ks vanilkový lusk
2 čajová lžička prášek do pečiva
2 čajová lžička skořice
2 čajová lžička jedlé sody

krém na mrkovový dort:

500 g tvaroh
2 lžíce rozpuštěné máslo
1 lžíce limetková šťáva
2 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy

  1. Nejdříve smícháme celá vejce, dřeň z vanilkového lusku a olej. V jiné míse promícháme ostatní suroviny ( kromě mrkve a ořechů ), tuto sypkou směs postupně přidáváme k již vzniklé směsi.

     

  2. Nakonec přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a nadrcené ořechy ( pár ořechů a mrkve v celku si necháme na ozdobu ). Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na pečení.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 60 minut ( záleží na typu trouby ).

  4. Mezitím smícháme tvaroh ( tvaroh by měl mít pokojovou teplotu ) , cukr, limetkovou šťávu a do této směsi vmícháme rozpuštěné máslo, které jsme nechali mírně vychladit.

  5. Dáme do lednice ztuhnout. Hotový korpus vyklopíme a necháme vychladnout, prořízneme na dvě části a promažeme krémem, sestavíme. Trochu krému dáme i na horní část dortu a posypeme ořechy, ozdobíme nejlépe čerstvou mrkvičkou i s natí.

  6. Pokud chcete připravit mrkvový dort pro své děti, můžete ho potáhnout potahovací hmotou a ozdobit jedlým papírem na dorty.

@parent