Loading...

Jak zužitkovat celý vanilkový lusk?

Využijte vanilkový lusk bezezbytku! Krátký návod jak na to.

23.6.2022

1. Překrojte lusk napůl

  • Pokud máte dlouhý vanilkový lusk, stačí ho nůžkami přestřihnout napůl a použít jen jednu polovinu. Druhou polovinu zabalte do potravinářské fólie a uschováte nejlépe ve spíži. Lusky nepatří do lednice!

  • Skvělou volbou je lusk vanilky bourbon, který je delší než 17 cm a má vlhkost nad 30 %.

2. Co dělat, když vanilkový lusk vyschne a ztvrdne

  • V tomto případě je pomoc velmi jednoduchá. Špičku lusku ustřihněte a ustřiženým koncem postavte lusk do panáka s vodkou nebo jiným silným alkoholem. V panáku nechte lusk stát alespoň 1 noc a 1 den. Vanilkový lusk alkohol do sebe natáhne a díky tomu znovu změkne.

3. Vyrobte si z vanilkového lusku cukr

Pokud si připravujete vanilkový cukr a lusk po určité době přestane vonět, můžete ho použít do mléka či rumu. Použitý vanilkový lusk můžete rozemlít na vanilkový cukr.

4. Vyrobte si vanilkový extrakt

  • Příprava je velmi snadná, stačí nastříhat lusky vanilky bourbon A nebo B na malé kousíčky.

  • Zalijete je malým panákem vodky a dáte do uzavřené nádoby.

  • Směs musí zrát alespoň 3 týdny ve spíži

  • Jednou za čas směs protřepejte

  • Do pokrmů dávkujte po lžičkách

Suchý vanilkový lusk na macerování Tahitian 4kusy + 1 zdarma

Suchý vanilkový lusk na macerování Tahitian 4 kusy + 1 zdarma
191 Kč
Skladem > 10 ks

Vanilka plod - vanilkový lusk 1ks

Vanilka je voňavé koření, kterým provoníte nejen vánoční cukroví.
106 Kč
Skladem > 5 ks

Gurmánská prvotřídní vanilka třídy A - vanilkový lusk 1kus

Prvotřdíní gurmánská vanilka 1kus
85 Kč
Skladem > 10 ks
@parent