Na co se hodí Kakaové Máslo:
Kakaové máslo je nezbytnou surovinou, například při výrobě Pralinek – dokáže zředit polevu, ale i usnadnit temperování čokolády. Popřípadě zahustit krém. Pokud do kakaového másla přidáme barvivo, můžeme čokoládu krásně obarvit. Obarvené čokoládové máslo, se hodí na Velur cakes – pokud chceme Sametovou strukturu dortu, bez Kakaového másla se neobejdeme. Velvet cakes – Dorty se Sametovým efektem vypadají nádherně a jsou pořád více a více oblíbené. To samé platí i o Mirror glaze Cakes - Zrcadlové polevě, v některých receptech – převážně na ovocné Glazé, je uveden určitý poměr kakaového másla s dalšími surovinami.
Co je Kakaové máslo:
Kakaové máslo je přírodní tuk, získaný z kakaového bobu. Kakaový bob se upraží, rozdrtí a následně lisuje. Kakaové máslo má svou specifickou jemnou chuť a strukturu, právě tento tuk, dodává kvalitním čokoládám jedinečnou, skvělou chuť.
Jak s Kakaovým máslem pracovat:
Kakaové máslo je k dostání v tuhých peckách, které se snadno rozpustí. Popřípadě je na trhu Kakaové máslo v prášku – též známé, jako Mycryo. Kakaové máslo vydrží vysoké teploty, klidně i 200C, není problém na něm tedy i smažit. Pokud přidáme do připravené čokolády 1% Kakaového másla, máme čokoládu připravenou a nemusíme jí dále temperovat složitějšími způsoby ( Tabulováním, očkováním,..) Důležité je vědět, že pokud chcete kakaové málo před použitím obarvit, musíte použít barvičky vhodné do tuků – sypké, nebo olejové, popřípadě podpořit jiné druhy barev a použít speciální booster. Pokud budete kakaové máslo nanášet pomocí Airbrush pistole, měla by mít průměr trysky cca 8mm, menší trysku, může kakaové máslo zanést.
Kakaové máslo má mnohé využití a navíc má nižší podíl kalorií, než běžné tuky a ocení ho Vegetariáni.
Opomenout nesmíme ani to, že kakaové Máslo má mnoho využití také v kosmetice.
Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.