Loading...

Luxusní vánoční cukroví

Luxusní vánoční cukroví si můžete upéct sami nebo si pořídit již hotové. Luxusní druhy cukroví jsou vyrobeny z pečlivě vybraných vysoce kvalitních surovin. V případě již hotových kousků jejich obal zaujme elegantní grafikou a odpovídající vystavení v regálech znamená, že tyto druhy mají vysoké postavení.

31.8.2023

Luxusní vánoční cukroví si můžete upéct sami nebo si pořídit již hotové. Luxusní druhy cukroví jsou vyrobeny z pečlivě vybraných vysoce kvalitních surovin. V případě již hotových kousků jejich obal zaujme elegantní grafikou a odpovídající vystavení v regálech znamená, že tyto druhy mají vysoké postavení.

Druhy luxusního cukroví

Mezi luxusní cukroví můžeme zařadit například pralinky, marcipán, čokoládky, lanýže či nejrůznější kuličky plněné mandlemi a krémem, nugátem či oříšky. Je to méně tradiční cukroví, které je delikátní a do detailu promyšlené. Obykle jsou tyto druhy elegantně balené a jejich chuť je mnohem lepší než u běžného cukroví. Ukazatelem vyšší ceny je také kvalita surovin, ze kterých jsou vyrobeny a řemeslné zpracování.

Čím se charakterizuje luxusní cukroví?

Skvělá chuť

Tato vynikající chuť se skládá z vysoce kvalitních surovin, často dovezených z druhého konce světa. Nejsou zde použity žádné levné náhražky ani zvýrazňovače chuti. Produkty vyšší třídy mají lepší složení bez zbytečných toxických látek. Velkou roli hraje také obsah kakaa v čokoládě a její původ. Čím více skutečného lahodného kakaa, tím lepší produkt.

Luxusní vzhled

Luxusní sladkosti vynikají svým obalem. Grafika na krabičkách má elegantní ražbu a často i jemnou zlatou ražbu, které zdůrazňují jedinečnost cukroví. Tento druh sladkostí cílí především na dospělé, kteří si cení luxusu a krásného vzhledu.

Například pralinky mohou mít různé tvary, také mohou být uspořádány například jako pyramida, díky čemuž se zdá, že jich je více a na první pohled působí efektněji a ještě luxusněji.

Ruční práce

Často se za luxusní sladkosti považují ty, které jsou vyráběny ručně. Ručně vyráběné druhy cukroví jsou jedinečné a precizní, díky čemuž stojí více než průměrné strojově vyráběné sladkosti. Každý cukrářský mistr bedlivě sleduje, aby jeho výrobky byly dokonalé a měly dokonale vyváženou chuť.

Recepty na luxusní cukroví

Křehké luxusní sušenky

Suroviny:

30 dkg hrubé mouky

20 dkg másla

10 dkg cukru

1 vařený žloutek

1 panák koňaku

1 šálek ořechů


Utřete žloutek s alkoholem, oříšky mírně opražte a umelte. Suroviny na těsto rozdrobte v kuchyňském robotu, přidejte žloutek s alkoholem a ořechy, vypracujte těsto, tvořte válečky. Obalte je pergamenu a dejte je na hodinu do lednice, pak vytvarujte sušenky, dejte je na suchý plech a vložte do trouby na 15 minut při teplotě 220*, posypte moučkovým cukrem.

 

Čokoládové lanýže s marcipánem

Čokoládové lanýže s marcipánem budou perfektní volbou pro lahodný čokoládový dárek! Stačí je ozdobit vánočním posypem, zabalit do sáčku a ozdobit vánoční stuhou.

Suroviny:

Marcipánové čokoládové lanýže:

200 g marcipánové hmoty

30 g rozpuštěné čokolády 64%

30 ml rumu

Ozdoba: 250 g čokolády 64%

Cukrové ozdoby

Marcipánovou hmotu, rozpuštěnou čokoládu a rum dejte do kuchyňského robotu. Míchejte do jednotné konzistence. Hmotu přendejte do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a dejte asi na 2 hodiny do lednice, aby se dobře vychladila.Z vychladlé marcipánové hmoty tvoříme kuličky. Lanýže namáčejte v rozpuštěné čokoládě a poté v posypkách. Nechte lanýže ztuhnout a poté je přendejte do zlatých či stříbrných košíčků.

 

Kuličky Rafaelo

 

1 tabulka bílé čokolády (100 g)

50 g másla

25 g moučkového cukru

3/4 šálku sušeného kokosu

na hmotu asi 20 loupaných mandlí

1/2 šálku sušeného kokosu na obalení kuliček

 

Čokoládu nalámejte na malé kousky a rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. V míse důkladně utřete máslo a moučkový cukr. Nejlepší je to udělat pomocí mixéru. Do vzniklé hmoty za stálého míchání pomalu přidávejte rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidejte kokosové lupínky a vše jemně promíchejte lžící. Těsto dejte na cca 30 minut do lednice. Ze zahuštěné hmoty tvarujte malé kuličky, do každé dejte jednu mandli. Důkladně je obalte v kokosových lupíncích. Takto připravené rafaello kuličky je nutné opět vychladit v lednici na cca 2 hodiny.

Silikonová forma na pečení – vánoční strom

Silikonová forma na 8 dortíků ve tvaru vánočního stromu. Objem: 648ml.
280 Kč
Skladem 4 Ks

Forma na pečení Rohlíček 151729 Orion

Pečte tradičně, ale v netradičních formách bez pracného vyklepávání jednotlivých kousků .
159 Kč
Skladem poslední 3 kusy

Forma na pečení Pracny 151726 Orion

Pečte tradičně, ale v netradičních formách bez pracného vyklepávání jednotlivých kousků .
199 Kč
Skladem > 10 ks

Silikonová pečící forma na oříšky 29x17,5cm

Silikonová forma na pečení oříšků. Rozměry 29 x 17,5 cm.
139 Kč
Skladem > 10 ks

silikonová pečicí forma hnědá Pracny 151722 Orion

Pečte tradičně, ale v netradičních formách bez pracného vyklepávání jednotlivých kousků .
159 Kč
Skladem > 10 ks

Forma na pečení rohlíčky

Pečte tradičně, ale v netradičních formách bez pracného vyklepávání jednotlivých kousků .
229 Kč
Skladem 4 ks

Silikonová pečící forma na vanilkové rohlíčky 29x17,5cm

Silikonová forma na vanilkové rohlíčky. Připravíte v ní 18 ks najednou.
181 Kč
Skladem 4 ks

Forma na pečení Pracny 151725 Orion

Pečte tradičně, ale v netradičních formách bez pracného vyklepávání jednotlivých kousků .
199 Kč
Skladem > 5 ks
@parent