Loading...

Mandlová mouka

Mandlová mouka patří mezi nejoblíbenější suroviny ve zdravé i moderní cukrařině. Získává se jemným mletím loupaných mandlí a díky své krémové chuti, přirozené sladkosti a bezlepkové povaze je ideální pro široké spektrum receptů – od dortů, přes makronky, až po pečivo v keto nebo paleo stylu. U nás najdete mandlovou mouku nejvyšší kvality, vhodnou jak pro domácí pečení, tak pro profesionální cukráře.

Mandlová mouka – zdravá a lahodná alternativa klasické mouky

Nejprodávanější

Filtrovat produkty
Počet produktů: 8

Mandlová mouka 350g 100% mandlí

Nejjemnější mandlová mouka pro lahodné makronky a mandlové koláčky. 350 g v balení.

330 Kč
94.3 Kč / 100g

Není skladem

Mandlová mouka BLANŠÍROVANÁ 1kg

Mandlová mouka značky I LOVE CAKES

256 Kč
25.6 Kč / 100g

Není skladem

Mandlová mouka 100% 0,5 kg 798 dortis

100 % mandlová mouka vyrobená z jemně mletých blanšírovaných mandlí .

250 Kč
50 Kč / 100g

Není skladem
Nové
Mandlová mouka 100% extra jemná (0,5 g)

Mandlová mouka 100% extra jemná (0,5 g)

Mandlová moučka z jemně namletých a blanšírovaných (loupaných) mandlí vhodná hlavně na výrobu makrone

215 Kč
43 Kč / 100g

Skladem > 10 ks
1

Mandlová mouka BLANŠÍROVANÁ 500g

Mandlová mouka značky I LOVE CAKES

164 Kč
32.8 Kč / 100g

Není skladem

Mandle mleté 125g

Přírodní mandlová mouka na přípravu mandlových těst. 125 g v balení.

172 Kč
137.6 Kč / 100g

Není skladem

Mandlová mouka 200g

Mandlová mouka Sarancino. Balení 200 g.

146 Kč
73 Kč / 100g

Není skladem

Mandlová mouka blanšírovaná 400 g

Luxusní mandlová mouka 400g vyrobená z blanšírovaných jader.

139 Kč
34.8 Kč / 100g

Není skladem

Všestranné použití mandlové mouky v cukrářství

1. Mandlová mouka do makronek

Jedním z nejoblíbenějších použití je mandlová mouka na makronky – její jemná textura a vysoký obsah tuku zajišťují, že těsto bude krásně nadýchané, hladké a nebude praskat. V kombinaci s moučkovým cukrem a bílky vytvoříte dokonalé skořápky francouzských makronek.

2. Mandlová mouka do dortových korpusů a piškotů

Díky své přirozené vláčnosti a nasládlé chuti je mandlová mouka na pečení perfektní do dortových korpusů, piškotových plátů nebo cupcaků. Dorty zůstávají šťavnaté, jemné a mají bohatou oříškovou chuť, aniž by bylo nutné přidávat další tuky.

3. Bezlepkové a low carb recepty

Mandlová mouka je zcela bezlepková, takže je ideální pro osoby s celiakií nebo alergií na lepek. Zároveň má nízký obsah sacharidů, proto je oblíbenou volbou při keto, paleo, low carb nebo diabetickém stravování. Skvěle se hodí pro pečení nízkosacharidového pečiva, sušenek, chleba i koláčů.

4. Mandlová mouka na raw dezerty

V raw kuchyni slouží jemně mletá mandlová mouka jako základ pro nepečené dorty, korpusy nebo energetické kuličky. Díky své vláčnosti dobře drží tvar a propojuje se s ostatními surovinami bez nutnosti tepelné úpravy.

5. Zahušťování a obalování

Mandlovou mouku lze využít i mimo sladké pečení – výborně poslouží jako bezlepková alternativa strouhanky při obalování, nebo jako zahušťovadlo do krémů, omáček či náplní. Obohatí pokrm o jemnou oříškovou chuť a zároveň ho nutričně posílí.

Výhody mandlové mouky

100% přírodní surovina bez přídavných látek
Vysoký obsah bílkovin, zdravých tuků a vlákniny
Bez lepku, bez GMO, bez laktózy
Nízký glykemický index – vhodná pro diabetiky
Bohatá chuť a výživová hodnota
Vhodná pro keto, paleo a vegetariánskou stravu

Druhy mandlové mouky, které u nás najdete

  • Jemně mletá mandlová mouka z blanšírovaných mandlí – ideální pro makronky a jemné pečení

  • Mandlová mouka z neloupaných mandlí (tzv. mandlová krupice) – hrubší struktura, vhodná na sušenky a chleby

  • BIO mandlová mouka – z ekologického zemědělství, vhodná pro přírodní pečení

  • Mandlová mouka bez přidaného cukru a aditiv – čistá chuť a maximální kvalita

 

Nejčastější dotazy

Je mandlová mouka totéž co mleté mandle?
Ne úplně. Mandlová mouka je jemně mletá s vyšší kontrolou kvality a konzistence. Mleté mandle mohou být hrubší a méně vhodné do citlivých receptů, jako jsou makronky.

Může mandlová mouka nahradit pšeničnou?
V některých receptech ano, ale kvůli absenci lepku je potřeba recept upravit – např. přidat vejce nebo jiná pojiva. Doporučujeme začít recepty, které jsou přímo navrženy pro mandlovou mouku.

Jak mandlovou mouku skladovat?
Díky vysokému obsahu tuku doporučujeme skladovat ve vzduchotěsné nádobě na chladném a tmavém místě, ideálně v lednici. Tím předejdete žluknutí a uchováte její kvalitu co nejdéle.

Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.