Loading...

Cena


Doprava zdarma, ověřeno zákazníky, garance vrácení peněz, 99% zboží skladem

Čokoláda bez cukru

I když držíte dietu, nemusíte si odepírat potěšení z čokolády. Čokoláda bez cukru je zdravější alternativou čokolády s cukrem. Ke slazení se používají jiná sladidla, která nijak neovlivní tradiční chuť čokolády, ale mají nižší počet kalorií a jsou vhodné i pro diabetiky. Dia čokoláda se vyrábí ve všech oblíbených variantách, stejně jako čokoláda s cukrem: hořká čokoláda, mléčná čokoláda, bílá čokoláda. Použití čokolády bez cukru je také stejné: můžete s ní péct, dekorovat, vyrábět čokoládové figurky, pralinky, nastrouhat ji pro finální dortové dekorace...prostě skvělá chuť bez výčitek.


Cena




Čokoláda bez cukru se vyrábí ve všech oblíbených příchutích. Vybrat si můžete z bílé, mléčné i hořké čokolády. Čokoláda bez cukru chutná stejně lahodně jako čokoláda s cukrem. Je vhodná pro diabetiky i pro ty kdo se snaží udržet fit a chtějí žít zdravě.
Dia čokoláda se dochucuje alternativními sladidly, jako jsou umělá či přírodní sladidla. Mezi přírodní sladidla patří například stévie či extrakt z kukuřičného škrobu. Oba typy sladidel mají méně kalorií než cukr. Jinak je složení stejné jako u cukrem slazené čokolády: podle druhu obsahuje kakao či kakaové máslo, olej či tuk a další případná ochucovadla.
S čokoládou bez cukru se pracuje naprosto stejně jako s běžnou čokoládou. Rozpouští se v mikrovlnné troubě či vodní lázni. Můžete ji použít na výrobu polev, do těst i krému i na různé čokoládové dekorace.
U této čokolády platí, že čím více tuku obsahuje, tím snáze se rozpouští. Čokolády s více procenty tuku se tedy hodí na výrobu polev, naopak ty s menším obsahem tuku se hodí jako dekorace či přísada do pečených zákusků s kousky čokolády. Čokoládu rozpouštějte při max. 50°C, jinak se v ní začnou vytvářet cucky. Při rozpouštění ve vodní lázni dejte pozor, aby se do čokolády nedostala voda. Narušilo by to její strukturu.
Pro výrobu lesklých polev z pravé čokolády je vhodné jí dvakrát rozehřát. Tomuto procesu se říká temperování čokolády. Je to delší proces, ale výsledek stojí za to. Čokoládu nejprve rozpusťte a následně nechte zchladnout na 27°C opět zahřejte na 29-30°C a rozetřete na zákusek. K pohlídání teploty využijte potravinářský teploměr.
Čokoláda bez cukru se dodává v peckách po sáčcích, tabulkách i blocích. Pecky se snadno dávkují, jsou tak vhodné na rozpouštění. Bloky a tabulky se dají strouhat či škrábat, pro výrobu lahodných čokoládových hoblinek.




NEWSLETTER
VÁŠ NÁZOR

Nenechte si ujít novinky a speciální nabídky.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a o všem se dozvíte jako první.


Váš názor nás zajímá!


Zboží
dle barev